neděle 22. ledna 2012

Natočte o mě film. Taky se umím tvářit drsně. Hlavně na klouzačce.

Kdo to viděl nadpis pochopí. Kdo ne, tímto mu představuji Underworld 4 s podtitulem Aweken, aneb zklamání roku 2012, měsíce Ledna (určitě to bude tím pátkem 13. co byl ) .
Kdo teď čeká nějaké brutálně dlouhé vypisování se děje, je vedle jak ta jedle. Tohle děj nemá.
Kdybych měla vypisovat děj stačila by mi na to jedna věta, která samozřejmě v následujících pár řádcích padne. Pokud se chystáte onen film si pustit (popřípadě vyhodit 200 korun do povětří za kino) , zjistíte že je překvapivě pravdivá. Bez keců.

Právě jste byli upozorněni že následující text obsahuje spoilery.




Underworld ... je prostě film. S vysokou pravděpodobností by patřil mezi filmy které, s trochou štěstí, nejdéle do týdnu budou "ten film co jsme viděli v Sobotu". Pokud si na něj vůbec vzpomenete. Já na tom byla včera a už teď si připadám jako kdybych byla učitel a psala posudek na Nikdo Owense. (Kdo nečetl knihu hřbitova zřejmě nepochopí. Doporučená taktika je si to přečíst, popřípadě se poptat.).  


Pro představu si představte že jste fanoušek sparkling věci "twajlajtu" a máte velká očekávání od východu slunce na záchodě Rozbřesku (či jak se ta věc jmenuje). Pak si představte že si tedy rozbijete prasátko a s našetřenými penězi jdete do kina. Následně si představte že sedíte v sále, pomalu začíná film, a vy zjišťujete že místo Bllbky Belly vám tam běhá kdosi v černém latexu s korzetem a děěěsně drsným pohledem alá "mam kulky ze stříbra, pičo", Edward se proměnil v někoho kdo se tam objeví až v půlce filmu a stejně málem umře, z Jacoba se stal nanuk a většinu filmu je zmražený někde v laboratoři a dokonce mu dali hezčí jméno - Subject 0 (V Underworldu už bohužel Jacoba mají) a z malé Renesmé či co je najednou zhruba 11-ti leté cosi co má údajně pravidelné měsíčky a je to tak trošku hybrid. Bllbka očividně podvedla Edouška s Jacobem a vznikl z toho upíro-vlkodlak. No nebyli byste nadšení? 


Celému filmu dominuje "pohledné" cosi, nasoukané do latexu a korzetu, co se údajně jmenuje Selene. Na začátku si to tam Sel hezky šmajdá v minulosti a seznamuje nás s dějem předchozích 3 filmů, zatímco o trošku déle si to tentokrát šmajdá ulicemi a střílí téměř všechno co se hýbe. Je zřejmé že se asi něco posralo a ona hodlá vzít roha se svým přítelem-hybridem který se jmenuje Michael. Jenže se to posere ještě víc a jako ve správném akčňáku Michaela picnout těsně předtím než se k němu Sel stihne doplazit (člověk by řekl že když už je teda upírka bude trošku rychlejší). Chudák Michael to koupí do ramene a rozhodne se si, ačkoli těžce raněn ti dnešní hybridi vůbec nic nevydrží, zaplavat. Což samozřejmě Sel nedá a hrdině se za ním po hlavě vrhne do "rozbouřeného moře". Jak už se to ale stává než se ti dva konečně dostanou k sobě, rozdělí je od sebe cosi co hezky svítí a bublá (moje oblíbená scéna). Další záběr je pak jakýmsi rozmlženým pohledem skrz zřejmě malou "Renesmé", která se sice jmenuje Subject 2 ale to je detail, která se snaží osvobodit, nyní zananukovanou, Sel. "Překvapivě" se jí to povede. Sel se probouzí s ještě drsnějším pohledem jak na začátku a myšlenky jí logicky směřují k tomu že ji zachránil Michael. Později odhaluje že to byl náš Subject 2 a že Michael je zřejmě mrtvý. Chyba, není mrtvý jen se rozhodl být eskymákem, nepovedlo se a zmutoval v nanuka, jak zjišťujeme na konci filmu. A to je zhruba ta chvíle kdy se celý film pro diváka doslova posral. Zbytek filmu je zhruba o tom jak se Sel tváří hrozně drsně, má dvě bouchačky se stříbrem, a jako správná máma střílí do všeho co se podobá vlkodlakovi.

Každopádně nemůžu říct že by to bylo úplně k ničemu. Myšlenka všech filmů je celkem zajímavá. Zjebali to v tom místě kdy to začali natahovat a celý se to tak nějak rozplizlo a hrozilo že se to posere, což se nakonec tak nějak stalo.

Tak jako tak i na tomhle filmu bylo něco dobrý a to podle mě po vizuální stránce. Přeměna ve vlkodlaka byla slušná. A veřte nebo ne ten vlkodlak ve výsledku vypadal jako vlkodlak. Fascinující co? Taktéž se mi líbila změna barev duhovky upírů. Ta brutální svítivě modrá byla fakt hustá (x'D). Dále film disponuje pár poměrně vtipnými scénami. No zkuste se nezasmát když Sel někdo pifne do čela a po tom co se originálně zakousne do krku borcovi s pistolí ji zase ta kulka z čela vypadne. Jeden by řekl že by z fleku mohla jít na konkurz na Wolverina z X-Menů. Taktéž jsem se zasmála když se hlavní detektiv do telefonu hlasitě představuje jako SEBASTIAN. A korunku tomu nasadila nějaká vedlejší postava které se nadávalo Jacob. Jedno velké plus to taky ode mě dostává za písničku u titulků, tuším od Evanescence.

Nakonec to skončilo tak že jsem do kina šla celkem zvědavá a s velkým očekáváním a odcházela lehce zklamaná. Samozřejmě z pohledu člověka který videl jen "Vzpouru Lycanů".

Díky bohu za to že jsem tam byla s naší šupr čupr (taky vám to připomíná to otřesnou K-popovou kapelu? o.O) skupinkou takže krátce poté co jsme po neúspěchu se získáváním Pikachu zakotvili v McDonaldu stočila konverzaci od toho že by měli natočit film i o nás jelikož se umíme taky tvářit drsně, k yaoi a dalším věcem a po půl hodině už ani nikdo věděl kdo že byla Selena. Prostě celkem fajn den zakončený z nudy sepsanou recenzí alá "viděla jsem vzpouru lycanů tak jsem hrozně chytrá a můžu kritizovat".


A víte k čemu je Elektrolýza? K ponorce.



 
Hauk!

Shii~


1 komentář:

  1. =D hodně dobře napsané ale co jiného do tebe čekat že? :D :) rozhodl se být eskymákem a zmutoval na nanuka :D

    OdpovědětVymazat